Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 28, 2006

Ο Θίασος

Είμαι σίγουρος ότι ο γνωστός περιοδεύων θίασος πλέει σε πελάγη ευτυχίας για το ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ χθεσινό αποτέλεσμα. Μια ματιά στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων φτάνει για να διαπιστώσεις ότι αυτό το αποτέλεσμα ήταν κάτι το απρόσμενο.
Με ένα σχεδόν αξεπέραστο ρεκόρ χωρίς νίκη σε εκτός έδρας αναμέτρηση για 11 συνεχείς σεζόν η ελληνική αθλητική δημοσιογραφία έμεινε άφωνη από το εκπληκτικό αποτέλεσμα: Σαχτάρ-Ολυμπιακός 2-2!!!
Ναι φίλοι μου, δεν χάσανε... και πανηγυρίζουν. Μαζί όλος ο αθλητικός κόσμος της χώρας που επιτέλους από τη μιζέρια του "τσούκου τσούκου" είδε χτες έναν εκπληκτικό δαφνοστεφανομένο gay να παραδίδει μαθήματα σύγχρονου ποδοσφαίρου. Με κυκλοφορία μπάλας (χωρίς φανάρια και μποτιλιάρισμα), με φανταστική αλληλοκάλυψη και συνδυασμούς με επιθετικούς προσανατολισμούς μιας και όλοι οι χαζοί τηλεθεατές δεν είχαν καταλάβει ότι ο Θρύλος της Ελλάδος δεν αμυνόταν... απλά λόγω προβλήματος στον Hellas Sat μας ερχόταν το αρνητικό και νομίζαμε ότι ήταν όλοι πίσω! Τι χαζοί που ήμασταν! έπρεπε να γυρίσουμε τις τηλεοράσεις ανάποδα...
Αν κλείσεις τα μάτια και φανταστείς τι μπορεί να έχει γίνει διαβάζοντας τις εφημερίδες σήμερα, θα θυμηθείς μεγάλες στιγμές του βαρετού και οπισθοδρομικού Παναθηναϊκού όταν κέρδιζε τη Μπαρτσελόνα, τη Γιουβέντους, τη Σάλκε ή την Πόρτο (ποιος Μουρίνιο...), κάνοντας τους φιλάθλους όλης της χώρας να κρατάνε τις μασέλες του από το χασμουρητό. Τόσο βαρετά έπαιζε. Όλοι πίσω με έναν Κωνσταντίνου μπροστά που δεν κρύωνε ποτέ γιατί είχε ένα παλτό καβάτζα μέσα του, και τον Νικοπολίδη που τόσο χαζός ήταν αυτός ο Γερμανός που βάφει τα μαλλιά του και τον καλούσε στην εθνική τότε, κόβοντας στη μέση την καριέρα του πολυτάλαντου Δημήτρη Ελευθερόπουλου.
Κρατάω κλειστά τα μάτια... ο Καραμανλής είπε ότι θα βρει λίγο χρόνο να αποθεώσει τους θραμβευτές του Ντόνετσκ και ο Γιωργάκης θα πάει στην χαλάρωση σήμερα στου Ρέντη να τους ευχαριστήσει και να κάνει λίγο ποδήλατο με αυτούς που αγωνίστηκαν.
Και η ζωή συνεχίζεται. Και η Ελλάδα έχει πέσει από την 6η στη 16η θέση από τότε που ο αντιεμπορικός Παναθηναϊκός κάπου σκάλωσε και δεν έκανε μια πορεία της προκοπής. Αλλά ο πρωταθλητής μας δεν έχει να ανησυχεί. Άλλωστε δεν ευθύνεται αυτός για την κατρακύλα. Μήπως έφερε και κανένα βαθμό ποτέ για να φταίει? Ο άλλος όμως που έφερνε νπροπή του!
Και η μεγαλύτερη στιγμή του Ελληνικού Αθλητισμού δεν έχει έρθει ακόμη... που να κερδίσετε ρε καημένα κι όλας...