Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2006

Υπουργοί Αθλητισμού... τρομάρα σας!

Πραγματικά πιστεύω πως ο καθρέφτης των πολιτικών είναι οι εκάστοτε υπουργοί Αθλητισμού. Και ποιοι δεν πέρασαν. Κουράκης, Φούρας, Φλωρίδης, Ορφανός και άλλοι που δεν θυμάμαι, έπρεπε να κάνουν τόσα πολλά και δεν έκαναν τίποτε. Και λέω πως είναι ο καθρέφτης των πολιτικών γιατί είναι τόσο απλά πράγματα που πρέπει να γίνουν και τόσο ανώδυνα που πραγματικά πρέπει να είσαι...πολιτικός να μην τα κάνεις. Τι άχρηστοι θεέ μου! Δεν υπάρχει ούτε πλάνο, ούτε προγραμματισμός. Βλέπω να τα σπάνε στα γήπεδα, μέσα και έξω, την αστυνομία να τρέχει από πίσω τους και να το παίζει μάγκας (άσχετα αν δεν θα λησμονήσω ποτέ την εικόνα της διμοιρίας -τζάμπα μάγκες είστε ρε μπούληδες- να τις τρώει έξω από τη Λεωφόρο), συμμορίες να δρούν σε όλα τα αθλήματα και οι υπουργοί με το ίδιο γλοιώδες χαμόγελο που έχει ο τωρινός υπουργός μας, να μας λένε πόσο κακά παιδιά είναι αυτοί που τα σπάνε, και πως κάθε φορά φταίνε οι ομάδες, οι μανάδες και τα σόγια! Και ο κύριος Ορφανός προσπαθεί 2μιση(!) χρόνια να φτιάξει ηλεκτρονικά εισιτήρια! Και φυσικά, όταν θα τελειώσει η θητεία του θα μας πει πως επί των ημερών του ξεκίνησε η ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων! Τι καλά!
Τίποτε. Μηδέν είστε τυπάκια!
Γιατί να σας πω αλήθεια; Και ηλεκτρονικά εισιτήρια έπρεπε να έχετε από δεκαετίας (τουλάχιστον), και κάμερες να ελέγχετε τον κόσμο στο γήπεδο, με ουσία και όχι να ψάχνετε κακομοίρηδες ακόμη αναπτήρες (αφού να φανταστείς έχουν να μου πάρουν αναπτήρα στο γήπεδο και 10 χρόνια!- βλάκες!), και υποδομές έπρεπε να έχετε δημιουργήσει για να αθλούνται τα παιδιά, και γήπεδα να φτιάξετε εκεί που πραγματικά χρειάζονται (όχι στην Πάτρα και στο Βόλο και την Κρήτη μόνο για να ικανοποιήσουμε ψηφοφόρους), και και και... Και οι Γκαγκάτσηδες και αυτοί πολιτικοί του ποδοσφαίρου είναι. Τι περιμένεις τώρα. Και μπορεί να μην τον πάω αλλά παραδέχομαι ότι το μόνο ουσιαστικό που έγινε τα τελευταία 20 (να μην πω 50 χρόνια) στο ποδόσφαιρο μας ήταν όταν οι ομάδες της 1ης εθνικής υποχρεώθηκαν επί προεδρίας Β. Μητρόπουλου να βάλουν στα γήπεδα τους καθίσματα και προβολείς. Πριν από αυτό και μετά...tpt!
Γι' αυτό και λέω πως όλοι οι πολιτικοί έτσι είναι, γιατί πραγματικά ενώ θα μπορούσαν να κάνουν κάποια πολύ μικρά και ουσιαστικά πραγματάκια γι' αυτή τη χώρα, χωρίς κονδύλια της ΕΕ και άλλες τέτοιες βλακώδεις διακιολογίες, δεν κάνουν τίποτε παρά μόνο για τους ψηφοφόρους.
Και πέρασε στα ψιλά η κουβέντα που πήγε να ανοίξει ο Σουφλιάς για το Γερμανικό σύστημα με λίστα και χωρίς πολλούς σταυρούς. Δεν τους συμφέρει...
Ένας Βorat σας χρειάζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: