Τρίτη, Νοεμβρίου 07, 2006

Το Νεοελληνικό Όνειρο (Μέρος 2ον)

Οι περιπέτειες των Νεοελλήνων συνεχίζονται στις νεόδμητες οικοδομές της Αθήνας. Οι καινούργιες οικογένειες τώρα άρχισαν να κάνουν επισκέψεις, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδάκια τους να παίξουν και να γνωριστούμε καλύτερα. Βέβαια δεν μπορώ να κρύψω πως περνάνε πονηρές σκέψεις από το μυαλό μου με αυτές τις επισκέψεις.
Ότι δηλαδή, η κυρία που κάνει την επίσκεψη με το παιδί της στην άλλη κυρία με το παιδί της, κάποια στιγμή δεν αποκλείεται να αρχίσει να λιγουρεύεται και τον σύζυγο. Ναι, ναι! να παίξει λίγο και αυτός με το παιδάκι. Είναι βλέπετε τόσο ενδιαφέρουσα η ζωή εκεί, που αν δεν γίνει γάμος ή το χωριό δεν έχει πανηγύρι τα νέα ζευγάρια δεν έχουν τι να κάνουν. Η άτιμη η πόλη δεν έχει παιδικές χαρές, γήπεδα μπάσκετ, στίβους, πάρκα και χωράφια. Δεν έχει αλάνες να παίξει το παιδί, και χάσαμε και το δάσος που ήταν δίπλα στο χωριό μας (εκεί θα πηγαίναμε για να απολαύσουμε τη φύση). Τα αυτοκίνητα είναι τριπλάσια από την εποχή που είπαμε να ξεστραβωθούμε και να έρθουμε στην Αθήνα, οι πολυκατοικίες εξαπλάσιες, τα σχολεία γεμάτα πρεζάκια, οι πωλήτριες αναιδείς, τα σουβλατζίδικα πουλάνε γάτες, και στην Καλογήρου δεν βρίσκεις παπούτσια αν δεν κάνεις...κράτηση!
Μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση θα ήταν αυτό που αποφάσισε να κάνει ο φίλος της ιστορίας μας (αυτόν ντε, που βγάζει τα παπούτσια έξω από την πόρτα). Να κάνει τον διαχειριστή! Δίνει νόημα στην ανιαρή ζωή της πολυκατοικίας η διαχείρηση.
Ο φίλος λοιπόν, ασχολείται με τα κοινά. Και οι συνελεύσεις της πολυκατοικίας πήραν ξανά νόημα μιας και αφού είναι διαχειριστής πρέπει να έρχεται με ιδέες. Και σίγουρα στο σπίτι του θα κάθεται και θα σκέφτεται τι θέμα να θέσει προς συζήτηση στην προσεχή συνέλευση. Να βάλουν κανένα έξτρα καγκελάκι, να αλλάξουν μηχανή κουρέματος του γκαζόν γιατί αυτή χάλασε και δεν κουρεύει τα μανιτάρια.
Πλην των ευθυνών που έχει αναλάβει ο φίλος μας, έχει και την ευχαρίστηση να δίνει τα ειδοποιητήρια, πόρτα-πόρτα, και να φροντίζει να μαθαίνει από εσένα όταν πας να πληρώσεις τι κάνουν οι υπόλοιποι. Θα σου πει και τα παραπονάκια του, και θα σου επισημάνει να προσέχει η γυναίκα σου όταν απλώνει για να μην πέφτουν τα σώβρακα στη μούρη των άλλων.
Και συν τοις άλλοις, δεν φοβάται και για την γυναίκα του. Είναι άσχημη!


Το Νεοελληνικό Όνειρο (μέρος 1ον)

Δεν υπάρχουν σχόλια: