Δευτέρα, Νοεμβρίου 20, 2006

Το Νεοελληνικό Όνειρο (Μέρος 4ον)

Το ζήτημα με τα παπούτσια χρήζει μεγάλης έρευνας. Μόλις χτες η γυναίκα μου μου είπε ότι και άλλος (!) ένοικος βγάζει τα παπούτσια έξω από τη πόρτα. Μα για το Θεό πες μου! τι νέο κουσούρι είναι αυτό δεν μπορώ να καταλάβω. Να βγάζουν οι άνθρωποι τα παπούτσια πριν μπουν στον κυρίως χώρο του σπιτιού δεν είναι παράξενο.
Και στην Αγγλία που έζησα σχεδόν 6 χρόνια, βγάζουν τα παπούτσια. Μόλις περάσουν την είσοδο όμως. Αφήνουν τα παπούτσια διακριτικά δίπλα στην πόρτα και βάζουν παντοφλίτσες ή περπατούν ξυπόλητοι. Έχουν βέβαια μοκέτα σε όλο το σπίτι. Και μια μικρή λεπτομέρεια: τα σπίτια τους είναι μονοκατοικίες. Το οποίο σημαίνει ότι δεν υποχρεώνεις τον άλλον να βλέπει τα βρωμοπάπουτσα σου!
Αλλά εδώ; δηλαδή να μένει δίπλα σε τέτοιους τύπου και να έχει καλέσει κόσμο τα Χριστούγεννα για να παίξουν χαρτιά. Ο φίλος σου θα φοράει το παλτό του, το σακάκι του, θα πάρει το προφιτερόλ από τον Ανδριά για τις δύσκολες ώρες που κολλάει το στόμα από το τσιγάρο, θα χτυπήσει το κουδούνι, θα του ανοίξεις, θα πάρει το ασανσέρ, θα πατήσει το κουμπί με τον όροφο που μένεις... και μόλις ανοίξει την πόρτα του θα δει τα ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ! ε! παρά είναι ε; Και καλά να φύγει κερδισμένος (άντε στα λεφτά του), αλλά αν χάσει; άντε να ξαναέρθει και άντε να τον πείσεις ότι τα παπούτσια του γείτονα δεν είναι η πιο πρωτότυπη γρουσουζιά που έχει βρει μπροστά του! Και πως θα τον πείσεις να έρθει να παίξετε ξανά;
Δεν γίνεται να πας στον γείτονα και να του πεις "μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μαζέψεις τα βρωμοπάπουτσα σου από την πόρτα γιατί περιμένω κόσμο; Δεν γίνεται γιατί κάτι τέτοιοι τύποι σε αντιπαθούν αν πας κόντρα στις βλαχο-παραξενιές τους. Ήδη πρέπει να σε αντιπαθεί λίγο γιατί κάνεις φασαρία όταν κάνεις σεξ (γιατί αυτός βαριέται και δεν κάνει πια- και αν κάνει, τέτοιος που είναι που να ευχαριστηθεί η γυναίκα για να φωνάξει...), γιατί ακούς μουσική και γιατί βλέπεις DVD με ήχο DTS5,1 και τον ενοχλείς όταν βλέπει Ευαγγελάτο.
Ότι και να γίνει εγώ ξέρω ότι στην πολυκατοικία από τους έξι ορόφους οι 2 μυρίζουν ποδαρίλα. Ελπίζω να μην επεκταθεί η επιδημία γιατί θα πάω και θα βάλω σε κάθε όροφο που έχει παπούτσια έξω από πόρτα ένα από αυτά τα αρωματικά που έχουν τα μπουρδέλα. Για να μην φέρω και τη πουτάνα μαζί! Άντε!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Νεοελληνικό Όνειρο (1), (2), (3)

Δεν υπάρχουν σχόλια: