Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2006

Πανάθα ρεεεεεε!

Ο Παναθηναϊκός άρπαξε τη μεγάλη ευκαιρία. Προσωπική μου άποψη είναι πως αυτό ήταν το ΠΛΕΟΝ σημαντικό παιχνίδι της τελευταίας δεκαετίας. Για πολλούς λόγους.
Η (πουλημένη κατά τη γνώμη μου) ομάδα της Ριζούπολης έχει φύγει. Το φάντασμα της όμως περιπλανιόταν πάνω από την Παιανία. Τουλάχιστον μέχρι χτες. Έτσι ελπίζω. Ελπίζω πως το χτεσινό αποτέλεσμα κόντρα στον δαφνοστεφανωμένο gay ήταν αυτό που έδιωξε το φάντασμα. Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει από την αρχή!
1ον, γιατί φαίνεται πως έχει προπονητή. Προπονητή που θα πει αυτά που τόσοι δεν είπαν σε παίκτες που φόρεσαν την Πράσινη φανέλα εδώ και μια δεκαετία. Τι δηλαδή; Πως θα κινείται ο καθένας για να μην ξοδεύει άσκοπα δυνάμεις, και πως θα κινούνται όλοι μαζί ανάλογα με το που βρίσκεται κάποιος συμπάικτης. Προπονητής που σχεδιάζει το παιχνίδι ανάλογα με τα συστήματα και τις αδυναμίες που έχει παρουσιάσει ο αντίπαλος, προπονητή που κουτσάρει σε ΟΛΟ το παιχνίδι. Προπονητή που διδάσκει ποδόσφαιρο και το θεωρεί σαν ένα παιχνίδι που δίνει τη δυνατότητα στον κάθε παίκτη να βελτιώνεται σε κάθε παιχνίδι. Μέχρι να σταματήσει τη μπάλλα.
2ον, γιατί ο μεγάλος του αντίπαλος δεν μπορούσε χτες να νικήσει ούτε με τη βοήθεια του όποιου διαιτητή, γιατί πολύ απλά δεν μπόρεσε να μπεί στην περιοχή για να εκβιάσει κάποιο πέναλτυ. Είναι μια ομάδα παρακμή. Και το καλύτερο είναι πως συνεχίζουν να ταΐζουν με κουτόχορτο οι φυλλάδες τους φιλάθλους τους και αυτό με κάνει πιο σίγουρο για το μέλλον. Imaginary World.
3ον, γιατί οι παίκτες που διαθέτει η ομάδα μπορούν να παίξουν όλοι. Και οι μικροί και οι μεγάλοι, και με αυτόν τον προπονητή είναι εμφανή τα σημάδια βελτίωσης παικτών που μέχρι πρότεινος μόνο στο ταλέντο τους είχαν μείνει (Βύντρα, Νίλσσον, Τζιόλης, μέχρι και ο Μόρρις και ο Ρομέρο- πιστεύω ότι έτσι θα είναι και ο Κώτσιος και... Παναγία μου καήκατε αν ο Έκι γυρίσει γερός!). Και με τις προσθήκες που όλες οι μικρομεσαίες ομάδες (για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα πάντα) χρειάζονται πιστεύθω ότι θα δυναμώσουμε ακόμη πιο πολύ.
4ον, γιατί το κλίμα που (φαίνεται να) δημιουργεί αυτή η αλλαγή σελίδας θα απομακρύνει τις γκρίνιες και τις μουρμούρες, πρώτα στο γήπεδο, μετά στις εφημερίδες-φυλλάδες και τέλος στα site και στα blogs. Και αυτό θα ωφελήσει εις διπλούν: Η ομάδα θα στηρίζεται από ΟΛΟΥΣ, και ταυτόχρονα ο αντίπαλος θα αρχίσει αυτός τη γκρίνια. Είναι σχέση δράσης-αντίδρασης, πως να το κάνουμε!

Και μόλις χρειαστεί να ξανααμυνθούμε για να πάρουμε αποτέλεσμα...ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ είμαστε θα το κάνουμε καλύτερα από τους μιμητές μας. Γιατί πολύ απλά εμείς το διδάξαμε, το αναπτύξαμε, χλευαστήκαμε για το "τσουκου-τσουκου" και με τις αποτυχείς εμφανίσεις του θιάσου στην Ευρώπη... δικαιωθήκαμε!
Πάμε λοιπόν... το μέλλον μας ανήκει!
Always look on the bright side of life!

Δεν υπάρχουν σχόλια: