Τρίτη, Νοεμβρίου 21, 2006

Parko-mania

Καλά τι ωραία που έγινε η Αθήνα!!! Βάλαμε παρκόμετρα παιδιά! Βάλαμε παρκόμετρα!

Οι διαμαρτυρόμενοι Έλληνες είναι επιτέλους χαρούμενοι. Όλοι το πρωί της Δευτέρας που ξύπνησαν έδωσαν ένα τεράστιο φιλί στη γυναίκα τους, κάθισαν να φάνε ήσυχα πρωινό (αυτό είχαν να το κάνουν 10 χρόνια) και χωρίς άγχος ξεκίνησαν (20 λεπτά μετά από τη συνηθισμένη ώρα) να πάνε με το αυτοκίνητο στις πορείες τους.

Ήξεραν ότι δεν θα έχει κίνηση. Με τα παρκόμετρα βλέπεις δεν χρειάζεται να παίρνουν όλοι αυτοκίνητο. Τα 2500 είναι οι μόνιμοι κάτοικοι, τα 1000 οι υπάλληλοι του δημοσίου και στις υπόλοιπες 1900 περίπου θέσεις δεν μπορούν να σταθμεύσουν παρά μόνο για 3 ώρες.

Αυτοί που πήραν το αυτοκίνητο είχαν πολλούς λόγους να είναι χαρούμενοι. Οι καθημερινές πορείες δεν θα ενοχλούν πια τους Αθηναίους. Δεν θα τους πιάνουν τα νεύρα τους γιατί η κίνηση στους δρόμους είναι ελάχιστη, οι κλούβες θα κλείνουν το δρόμο από τις Στήλες, οι ταραξίες θα καίνε μόνο αυτοκίνητα που έχουν παρκάρει σε κίτρινο πλαίσιο, οι κυρίες που έπαιρναν το αυτοκίνητο για ψώνια στο Κολωνάκι θα περιορίζονται τώρα στις τοπικές (passé) αγορές, και τα σκουπιδιάρικα θα κινούνται γρήγορα (επιτέλους!).

Η αλήθεια είναι ότι το μέτρο μπορεί να δουλέψει τέλεια σε συνδυασμό με τις πορείες. Να κάνουν δηλαδή μία πορεία την ημέρα και να είναι το κέντρο κλειστό ΟΛΗ την εβδομάδα. Να μην κάνουν δηλαδή πορεία και η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ μαζί. Τη μία μέρα ο ένας και την άλλη ο άλλος. Την παρ’ άλλη οι συμβασιούχοι, την άλλη οι συνταξιούχοι (όχι όλα τα ταμεία μαζί) και την Παρασκευή οι φοιτητές. Προτείνω μάλιστα να δημιουργηθεί ένα Πανελλήνιο Σωματείο Οδηγών Και Απεργών (ΠΑΣΟΚΑ – οποιαδήποτε ομοιότης με πολιτικό κόμμα είναι τελείως συμπτωματική) το οποίο θα συντονίζει. Θα φροντίζει να ειδοποιεί τους οδηγούς για τις κενές θέσεις που έχουν αφήσει οι διαδηλωτές οι οποίοι, αφού δεν θα έχει κίνηση και η πορεία διαρκεί λιγότερο από 3 ώρες (καθαρός χρόνος μπάλας, χωρίς τα επεισόδια) θα έρχονται με το αυτοκίνητο. Αν πάλι κλείσουμε το κέντρο και από τους ταξιτζήδες τότε δεν θα δημιουργούμε πρόβλημα στην συμπαθή αυτή ομάδα των εργαζομένων και θα μπορούν να συμμετέχουν και αυτοί όποτε γίνονται πορείες για την προστασία του καταναλωτή-επιβάτη.

Μόλις τελειώνει η πορεία (χωρίς τα επεισόδια λέω και πάλι), θα γυρίζουν σπίτι αφήνοντας το κέντρο άδειο... το κυκλοφοριακό έχει λυθεί επιτέλους!

2 σχόλια:

M13 είπε...

απο δευτέρα ισχύει αυτό;
γιατί και χθές δεν είχε καθόλου κίνηση σε Μαραθώνος (!) και Μεσογείων και δε μπορούσα με τπτ να καταλάβω το γιατί άδειασαν οι δρόνο 12 χλμ από το κέντρο :)


επιτέλους :)

PetrosS. είπε...

ναι, και σήμερα ακούω ότι κάποιοι πάλι πορεία κάνουν. είναι κλειστή η Μητροπόλεως λέει... με αυτοκίνητο θα κατέβηκαν άραγε;