Τρίτη, Δεκεμβρίου 12, 2006

Kaiser Chiefs

Παρακολούθησα την προηγούμενη εβδομάδα μία εκπληκτική συναυλία στο Gagarin. Και επειδή μου αρέσει να σχολιάζω "φρέσκα πράγματα" θεωρώ πως το γκρουπάκι από το Leeds έδωσε κάτι το ξεχωριστό στην φετινή συναυλιακή Αθήνα.
Φρεσκάδα, δύναμη, ενέργεια, ποιότητα.
Τι άλλο να ζητήσεις πηγαίνοντας σε συναυλία. Οι Chiefs με τον ένα δίσκο, αλλά με τις χιλιάδες πωλήσεις έκανε την μία ώρα (και κάτι) μου πέρασαν μαζί μας να φαίνεται 2 και 3...
Δεν νομίζω πως βγήκε κάποιος από το χώρο και να σχολίασε το μικρό του set. Άλλωστε είναι κάτι που περιμένεις για μια τόσο νέα μπάντα.
Οι τύποι είναι φρέσκοι, νέοι, ζωντανοί και το δείχνουν. Είναι πολλά άλλωστε τα group που έχουν μικρή ιστορία στο μουσικό στερέωμα αλλά δεν αποδίδουν όταν έρχεται η ώρα του ζωντανού. Και αυτή η διαφορά είναι που με κάνει να βάζω τους Chiefs στα πλέον υποσχόμενα γκρουπ των επόμενων 10 χρόνων.
Η ποιότητα τους είναι αδιαμφισβήτητη (και καθόλου συγκρίσιμη με τους άρρωστους, παλιούς, μονότονους, βαρετούς, κακούς αντιγραφείς ενός κράματος Placebo και Cranes, Matisse που τους συνόδευαν). Οι Kaiser Chiefs έχουν φέρει στην Αγγλία κάτι που κατά τη γνώμη μου ήταν δύσκολο να "πιάσει" στο ευρύ κοινό. Κάτι από garage punk, από britpop, και indie, έναν σκληρό ήχο που ταυτόχρονα είναι και εμπορικά προσιτός...
Το Employment είναι από τα λίγα albums που με το πρώτο άκουσμα σου κάνουν εντύπωση 4 με 5 από τα τραγούδια του. Κάτι το οποίο εγώ προσωπικά έχω να το ακούσω αρκετό καιρό. Τουλάχιστον από τον πρώτο (best of the 00's) δίσκο των Franz Ferdinand.
Και δεν είναι τυχαίο ότι σάρωσαν τα Brit Awards (Best British Group, Best Rock Act, Best Live Act, Best Album).
Οι φίλοι τους Cribs και οι επίσης αξιόλογοι Maximo Park που έκαναν εντύπωση με το A Certain Trigger νομίζω ότι απέχουν από την ποιότητα και την φρεσκάδα των Chiefs (προσωπικά οι Cribs μου αρέσουν αρκετά- φανταστικό το Martell- δεν έχουν όμως τη φωνή του Wilson).
Αν συνεχίσουν έτσι και προπαντώς αν διατηρήσουν την έμπευση τους (σε ένα είδος μουσικής που αν δεν έχουν έμπνευση θα γίνουν βαρετοί και θα ξεχαστούν εύκολα) θα είναι ένα από τα πλέον dominant γκρουπ της επόμενης δεκαετίας για τη Βρετανική rock...

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΩΝ KAISER CHIEFS
Μία γεύση από τη συναυλία τους στην Αθήνα
Live in Athens - Oh my God
Live in Athens - I Predict a Riot

2 σχόλια:

peeping tom είπε...

αν είσαι ανω των 17 θα πρέπει να προβληματιστείς σοβαρά για αυτά που λες και κυρίως γι αυτά που ακούς

PetrosS. είπε...

κρίμα που για μερικούς η μουσική έχει ηλικία...
open minded they say... not be