Τρίτη, Ιανουαρίου 16, 2007

Οι δίσκοι του 2006

Photobucket - Video and Image Hosting
Lindstrom

Στο τελευταίο του post o φιλαράκος μου ο Gnostos-Agnostos έγραψε δυο πράγματα για τους δίσκους της χρονιάς που έφυγε. Σε πείσμα των καιρών, τα συγκροτήματα κυκλοφορούν ακόμη δίσκους και όχι cds!
Εγώ θα προσέθετα και το Empire των Kasabian. Brit pop με στοιχεία που δεν βρίσκεις εύκολα μετά από το ξέσπασμα των 90s. Οι Muse είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ και οι Pet Shop Boys όπως ακριβώς το είπε ο g/a. Respect!
Οι Peppers καλό είναι να σταματήσουν κάποια στιγμή να εξαργυρώνουν την επιτυχία του Blood Sugar Sex Magik, και οι απίθανοι και πολύ inspiring μέχρι τώρα Placebo κατά τη γνώμη μου κυκλοφόρησαν τον χειρότερο έως τώρα δίσκο τους (χωρίς να είναι ιδιαίτερα κακός).
Επίσης, στα καλύτερα της χρονιάς μιας και μιλάμε για indie θα έβαζα και τα At War with the Mystics των Flaming Lips, το Costello Music των Fratellis, και το Tired of Hanging Around των Zutons. Αξιόλογα επίσης ήταν και το The Life Persuit των Belle and Sebastian και το ομώνυμο από τους Razorlight. Τους Keane δεν τους συζητάω γιατί μετά το αριστουργηματικό Hopes and Fears λογικό είναι να ψάχνουν το στυλ τους.
Στις άλλες κατηγορίες, ξεχωρίζω ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Prince που μετά από χρόνια πειραματισμών για λίγους, απέδειξε ότι είναι μετά τον Michael Jackson ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ καλλιτέχνης που έχει βγάλει η Αμερική τις τελευταίες δεκαετίες. Το 3121 είναι ένα εμπορικό (έως ένα σημείο) αριστούργημα.
Πάρα πολύ καλό είναι και το Abbaesque/BeesGees style, Ta-Dah των Scissor Sisters.

Στην ηλεκτρονική μουσική (που τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια) ο δίσκος της χρονιάς ήταν του Νορβηγού παραγωγού Hans-Peter Lindstrom. To CD με 11 κομμάτια από τη δουλειά του με την εταιρεία Feedelity μας φιλοξενεί στον χώρο της Contemporary Cool electro, έχοντας επιρροές από όλο το φάσμα που έχει χαρακτηρίσει την χορευτική μουσική στις μέρες μας.
Πραγματικά εξαιρετική δουλειά!
Ξεχωρίζω επίσης το Last Resort του Δανού Anders Trentemøller από την εταιρεία Poker Flat με special δεύτερο cd με πολύ καλά remixes. Nordic Power!
Τέλος, σημαντικό είναι και το Beware of the Bird του Claude Vonstroke από το Σαν Φρανσίσκο (προσέξτε το τελευταίο track που κυκλοφορεί από την Dirtybird Records, Who's afraid of Detroit).

Για να ευλογήσουμε και τα γένια μας, ωραία ηλεκτρονική μουσική παίζει το bar POP UP στη κεντρική πλατεία Ν. Σμύρνης, στον μέσα χώρο, κάθε Τετάρτη από τις 22.00 μέχρι περίπου τις 02.00. Όσοι πιστοί...

1 σχόλιο:

gnostos agnostos είπε...

φίλε και συνάδελφε blogger PetrosS θα σεβαστώ τις γνώσεις σου και το γούστο σου στη μουσική και θα "κατεβάσω" τα συγκροτήματα ηλεκτρονικής μουσικής που προτείνεις!!