Πέμπτη, Ιανουαρίου 11, 2007

Η γυάλα

Η κατά τα άλλα συμπαθέστατη κυρία της φωτογραφίας λέγεται Ελένη Μηλιαρονικολάκη και εμφανίστηκε στην εκπομπή ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ του αξιόλογου συντοπίτη μου κ. Πολίτη.
Θα ήταν (λέμε τώρα) υπουργός παιδείας αν συνεχιζόταν το Star Trek και σε κάποιο από τα επεισόδια του το ΚΚΕ γινόταν κυβέρνηση.
Η κυρία όλα αυτά τα χρόνια φυλαγόταν από το κόμμα σαν "κόρη οφθαλμού". Κάπου σε ένα από τα μυστικά υπόγεια που ο σύντροφος Στάλιν χρηματοδότησε για να γλυτώσουν μία ημέρα οι σύντροφοι από την καταστροφή του κόσμου που θα φέρουν οι ιμπεριαλιστές και η Coca Cola, τοποθέτησαν την κυρία Ελένη μαζί με άλλους συντρόφους τους οποίους κρατάνε ακόμη... παγωμένους!
Την κυρία την ξεπάγωσαν γιατί έπρεπε να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις προσταγές που ο σύντροφος Στάλιν (τότε) είχε δώσει, για να αντιπολιτευτεί τα συμφέροντα των μεγαλοκαρχαριών που κυβερνούν αυτόν το τόπο.
Το μαλλί το είχε φτιάξει με συγχρηματοδότηση του κόμματος και του τότε ΠΑΜΕ, ΕΛΑ κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '70, σε ένα λαϊκό κομμωτήριο στην περιοχή του Αγ. Ελευθερίου.
Το πουλοβεράκι είχε αγοραστεί δώρο από τη μαμά τα Χριστούγεννα του 1976, αλλά δεν ξέρει από που το πήρε γιατί η μαμά της είπε ότι το είχε αγοράσει ο σύντροφος Μπρέσνιεφ. Tα γυαλιά δεν ξέρω μπορεί να είναι και πιο φρέσκα γιατί αυτά που φόραγε μάλλον θα έσπασαν από το ψύχος.
Τη κυρία την παγώσαν τον Φεβρουάριο του 1977. Αποψύκτηκε με ευθύνη της κ. Παπαρήγα το 2005.
Ο τελευταίος σύντροφος που αποψύκτκε πριν από την κυρία Μηλιαρονικολάκη ήταν ο κ. Χαλβατζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: