Σάββατο, Ιανουαρίου 20, 2007

Οι διακοπές μου φέτος...

Photobucket - Video and Image Hosting

Η φωτογραφία είναι από το site της NASA και δείχνει τη θέση της Ελλάδας στις 17 Ιανουαρίου 2007. Η πορεία της είναι σταθερά Δυτική-Νοτιοδυτική προς τον Ισημερινό και υπολογίζεται ότι σε 50 χρόνια θα έχουμε "πατήσει" τη νοητή γραμμή που χωρίζει το Βόρειο από το Νότιο ημισφαίριο.
Ήδη τα πρώτα οφέλη είναι ορατά. Η εποχή χειμώνας έπαψε να υπάρχει, και τα λουλούδια ανθίζουν από τώρα. Οι Έλληνες απαλλάχτηκαν από την ανάγκη αγοράς παλτό, μπουφάν και άλλων χειμερινών αξεσουάρ. Το όφελος στον οικογενειακό προϋπολογισμό είναι αρκετά μεγάλο και θα είναι ακόμη μεγαλύτερο μιας και σε λίγα χρόνια θα σταματήσουμε να αγοράζουμε και μακρυμάνικα.
Μετά από όλα αυτά αποφάσισα να αρχίσω και διακοπές. Θα πάω αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ύδρα και στο τέλος της άλλης εβδομάδας θα κατέβω στο νησί μου, τη Λευκάδα, για να ευχαριστηθώ τις παραλίες και το ήλιο τώρα που δεν έχει κόσμο και το Πόρτο Κατσίκι επιτέλους θα είναι Άδειο Κατσίκι. Θα φάω φρέσκο ψάρι, αν και το καλοκαίρι είναι κάπως δύσκολο να βρεθεί- αλλά δε βαριέσαι ας φάω και ιχθυοτροφείου, και θα κάνω μπανάνα και βόλτες με το αερόστατο. Λέω να καλέσω και τον Πιτσιρίκο που είναι από τη Ζάκυνθο και θα είναι around για να παίξουμε με τα κουβαδάκια μας.
Στην Λευκάδα θα καθίσω μέχρι την άλλη Πέμπτη γιατί θέλω να πάω και ένα τετραήμερο στη Μύκονο. Μάλλον σκέφτομαι να πάρω δύο μέρες πριν τη Καθαρά Δευτέρα, να τις κολλήσω για να πάω 5-6 μέρες στο νησί να γίνει χαμός. Θα είναι όλοι εκεί! Τα παλιά τα χρόνια ήταν, θυμάμαι, του Αγίου Πνεύματος η ημέρα ορόσημο για να βουλιάξει το νησί. Ερχόντουσαν όλα τα χωριά της Θεσσαλίας, η παρέα από το Μπουρνάζι, τα κορίτσια από τη Νίκαια, και ολίγη από Θεσσαλονίκη (ελπίζω να το εξέφρασα καλά το τελευταίο για να μην μου μπει το καλαμάκι στο μάτι). Τώρα αυτή η ημέρα είναι η Καθαρά Δευτέρα. Χαμός θα γίνει σας λέω.
Δεν θα πάω πουθενά αλλού όμως γιατί δεν έχω πολλή άδεια φέτος.
Θέλω να κρατήσω και 4-5 μερούλες μήπως πάω σε κανένα βουνό τον Ιούλιο να κάνω και λίγο σκι!

1 σχόλιο:

gnostos agnostos είπε...

μ΄αρέσει που γράφεις τέτοιες ώρες..συνάδελφε! ωραία τα λες, να πάμε Λευκάδα το άλλο Σ/Κ να φάμε και φρυγαδέλι!!

ΥΓ: ο anisixos δεν κατάλαβε ότι ΔΕΝ κάνεις πλάκα??!!! χα χα ρε τι διαβάζουμε!