Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2007

Επιστροφή του ΠΑΟ στη Λεωφόρο

Μιας και τις τελευταίες δύο μέρες ασχολήθηκα με τον Παναθηναϊκό, θα αναφερθώ και στην πιθανή επιστροφή της ομάδας στο ιστορικό γήπεδο "Απόστολος Νικολαΐδης" στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Η αλήθεια είναι ότι η επιστροφή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο είναι οπισθοδρόμηση. Και η αλήθεια είναι επίσης ότι επιβεβαιώθηκε (δυστυχώς) η θέση που είχα εκφράσει σε "συγγενείς και φίλους" σε μπαρ και στις εξέδρες του ΟΑΚΑ ότι η μετάβαση στο Στάδιο είναι λάθος και πως θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί μόνο για τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Οι λόγοι πολλοί και γνωστοί που δεν είναι στο θέμα μου τώρα για να αναφερθώ.
Αν ο Παναθηναϊκός γυρίσει τώρα στη Λεωφόρο θα το κάνει γιατί βλέπει ότι το νέο γήπεδο στον Βοτανικό δεν θα είναι έτοιμο μέσα στο 2008. Για να μην έχει λοιπόν τις αντιδράσεις του κόσμου ως τροχοπέδη στην ανοδική αυτή τη στιγμή πορεία της ομάδας και για να ασκήσει μια μορφή πίεσης στην πολιτεία και στον Ερασιτέχνη (που μεθοδικά και παρασκηνιακά έχει μπλοκάρει (!) την έναρξη των εργασιών), η διοίκηση σκέφτηκε την επιστροφή.
Με διχάζει η αλήθεια είναι, γιατί είχα διαγράψει το κεφάλαιο "Λεωφόρος", κράτησα τις καλές στιγμές και ήμουν ήδη στην διαδικασία νοσταλγίας ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΩΝ στιγμών που έζησα στη 13, στην 7, στο "Ψυχιατρείο", στο σουβλατζίδικο και έπειτα που μεγάλωσα στην 11, τη 2 και τη 4. Να νοσταλγώ τα ντου και τα δακρυγόνα στην Παναθηναϊκού και τα ουίσκι και τα ποτά που έπινα στο Λεωφόρος cafe αργότερα.
Η άποψη μου είναι ότι ο Παναθηναϊκός, ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΟΣ και ΣΥΝΕΠΕΣΤΕΡΟΣ Ελληνικός σύλλογος δεν θα επηρεαστεί από μία προσωρινή επιστροφή. Άλλωστε, ομάδες σαν το μέγεθος του ΠΑΟ δεν χωράνε σε γήπεδα 13.000 θέσεων ούτε όμως και ευνοούνται σε γήπεδα αχανή και απρόσωπα όπως το ΟΑΚΑ.
Και θεωρώ κέρδος μία επιστροφή η οποία θα συνδυαστεί με ταυτόχρονη έναρξη των εργασιών στον Βοτανικό ώστε το γήπεδο να είναι έτοιμο με την έναρξη της σεζόν 2008-2009.
Η ομάδα θα γιορτάσει τα 100 της χρόνια στο "σπίτι" της, και θα έχει ισχυρή υποστήριξη από τους οπαδούς της σε κάθε αγώνα.
Τα χρήματα που η ΠΑΕ θα δώσει για να συντηρεί το οικοδόμημα του κράτους, θα τα δώσει (για να μην σας πω και λιγότερα) για να ανακατασκευάσει τη Λεωφόρο. Και η ομάδα θα έχει έδρα που θα μπαίνει ο Αντωνάκης μέσα και θα ακούει (όπως του αξίζει) τον κόσμο να τον κράζει ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ!
Και για ποιο λόγο να συμβάλλει στην συντήρηση ενός κρατικού γηπέδου, όταν το ίδιο το κράτος που επωφελείται από την παραμονή του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ δεν συμβάλλει στην άμεση τακτοποίηση του θέματος "Βοτανικός";

1 σχόλιο:

Sniper είπε...

Δεν ήθελα να σε ρωτήσω στο άλλο blog για να μην ανοίξει πάλι θέμα με το Ζ. αλλά ποιό ήταν το σύνθημα?