Δευτέρα, Μαρτίου 12, 2007

Οι συλλήψεις οδηγός για την τάξη;

Είναι γεγονός πως βαρέθηκε ο κόσμος τα επεισόδια. Βαρέθηκε 200 τύποι (που εσχάτως έγιναν 500 αλλά αυτό είναι άλλο θέμα), κρυμμένοι πίσω από μία κουκούλα να σπάνε και να καίνε τα πάντα.
Το θετικό στην προχθεσινή καταστροφή είναι η βεβήλωση του κορυφαίου μνημείου της Ελλάδας, του "Άγνωστου Στρατιώτη". Και το βλέπω σαν θετικό, γιατί επιτέλους κάτι έγινε (το επόμενο θα είναι ο -μακριά από εμάς- νεκρός στο Σύνταγμα από φωτοβολίδα κουκουλοφόρου) και όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτές τις πορείες-παρωδία της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ μειοψηφίας των τελευταίων μηνών, κατάλαβαν πως εκτός από την καραμέλα κράτος-αστυνομία-καταστολή-λαϊκή κυριαρχία και όλα τα συναφή που συνδικαλιστές-φοιτητές χωρίς επιχειρήματα διαλαλούν κάθε βράδυ στα κανάλια, ίσως φταίνε και αυτοί για αυτή τη κατάντια.
Οι συλλήψεις που ήρθαν ήταν απλά μία αφορμή για αυτούς να φωνάζουν. Να υποστηρίξουν έξω από τη ΓΑΔΑ του "συντρόφους που άδικα συνέλαβε το κράτος καταστολής", και να κάνουν καμία πορεία ακόμη μιας και εξέλειψαν οι πραγματικοί λόγοι για την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου. Μάζα κατευθυνόμενη, από κόμματα που προσπαθούν να αντλήσουν ψήφους μέσα από ένα πρόβλημα για το οποίο σε καμία περίπτωση δεν υπέδειξαν λύσεις. ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
Όπως επίσης θα φώναζαν ΖΗΤΩΝΤΑΣ συλλήψεις αν δεν γινόταν καμία.
Αλλά έτσι είναι οι αριστεροί των 00's. Χωρίς συνέπεια και σταθερή άποψη. Όπως ακριβώς ζητούν κράτος δικαίου, αυτοί (οι περισσότεροι έχοντες) που κυκλοφορούν προκλητικά με πολυτελή αυτοκίνητα, χτίζουν βίλες στην Εκάλη και τη Μύκονο, και απολαμβάνουν ταΣαββατοκύριακα τους μακριά από τον συνωστισμό του πλοίου- στο σκάφος τους. Άλλωστε μία ματιά σε εκδότες, μεγαλο δημοσιογράφους, πανεπιστημιακούς, γιατρούς και πολιτικούς αρκεί για να καταλάβουμε ότι στην καπιταλιστική Ελλάδα του 2007 κυριαρχούν στο δημόσιο βίο άνθρωποι που φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και κάποτε πάλευαν για τα ιδανικά τους όπως ακριβώς κάνουν και μερικά παιδάκια σήμερα. Τότε όμως ήταν χούντα. Τώρα τη βαφτίσαμε χούντα... Γιατί πολύ απλά δεν δέχονται ότι αποτελούν μόνο ένα 10 με 15 τοις εκατό του εκλογικού σώματος. Οι υπόλοιποι είμαστε φιλοχουντικοί και με νοθεία εκλέγουμε κυβερνήσεις, όπως ακριβώς έκανε και ο Χίτλερ. Ο σύμμαχος του Στάλιν μέχρι ενός σημείου...
Βέβαια, είναι άδικο να συλλαμβάνονται και παιδιά τα οποία πραγματικά διαδήλωναν, όχι γιατί τους είπαν, αλλά γιατί το πιστεύουν. Αλλά πιστεύω ότι τελικά (και το τελικά δείχνει ότι πιάσαμε πάτο) μόνο όταν φυλακιστούν αθώοι, οι πραγματικά αθώοι θα σταματήσουν να δέχονται δίπλα τους στοιχεία που υποβαθμίζουν τον αγώνα τους, προκαλούν αναταραχή, και τρομοκρατούν. Αν πήγαινα σε πορεία με το φόβο ότι μπορεί να με πιάσουν αναίτια, τότε δεν θα δεχόμουν δίπλα μου, στην πρώτη σειρά κάποιον "επικίνδυνο" με κράνος, κουκούλα και σακ-βουαγιάζ. Θα τον απέβαλλα...
Αλλά οι Έλληνες φοβέρα δεν θέλουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: