Παρασκευή, Μαρτίου 16, 2007

Μία επιτυχημένη πορεία

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πορεία της Πέμπτης. Περίπου 3000 αστυνομικοί διαδήλωσαν υπό το βλέμμα των κουκουλοφόρων των ειδικών δυνάμεων και φοιτητών της αστυνομικής σχολής. Οι 3000 αστυνομικοί με ειδικό σχέδιο περικύκλωσαν συμβολικά τη Βουλή, όπου και επιχείρησαν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό. Δημιουργήθηκε μικροένταση όταν οι αστυνομικοί απωθήθηκαν από τους κουκουλοφόρους έξω από τη Βουλή, και έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. Οι αστυνομικοί υποχώρησαν προς το Κολωνάκι και άρχισαν να διαλύονται κοντά στη περιοχή των Εξαρχείων. Ένα μπλοκ αναρχικών μπάτσων επιχείρησε να εισέλθει στο πολυτεχνείο, όπου και απωθήθηκε από δυνάμεις των φοιτητών που είχαν αναλάβει την περιφρούρηση του ιδρύματος.
Σε ανακοίνωση της η ομοσπονδία αστυνομικών κάνει λόγο για επιτυχία του συλλαλητηρίου. "Η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα. Θα μαχόμαστε για το δικαίωμα της ελεύθερης και δωρεάν παιδείας, μέχρι η κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο. Στόχος μας ήταν να αποφευχθούν τα επεισόδια. Οι κουκουλοφόροι και οι φοιτητές εκτελούν απλά τις εντολές του υπουργείου το οποίο ευθύνεται για τη χρήση των χημικών."
Από τη πλευρά του το ΚΚΕ με ανακοίνωση του τάσσεται "στο πλευρό των αστυνομικών, και στο δικαίωμα ελεύθερης και δωρεάν παροχής των πάντων στο λαό".
Η ηγεσία των φοιτητών ανέφερε δύο προσαγωγές αστυνομικών, οι οποίοι με παρέμβαση του στελέχους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ.Στρατούλη αφέθηκαν ελεύθεροι.

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Tελικα πρεπει να ειναι πολυ μπερδεμενα τα πραγματα....