Τρίτη, Μαΐου 15, 2007

Το ομόλογο ενός Δημοσίου Υπαλλήλου

Ο πιο παραγωγικός άνθρωπος σε μία δημόσια υπηρεσία είναι ο καφετζής. Βρέξει χιονίσει, απεργία, τριήμερο, τετραήμερο θα είναι εκεί. Κάθε μέρα πηγαίνει πάνω κάτω και όταν έχει απεργία θα έρθει για να φέρει "καφέδες στη παιδιά του συλλόγου".
Τα "παιδιά του συλλόγου" παρεμπίπτοντος είναι κάποιοι κύριοι και μερικές κυρίες (που μοιάζουν με τη κυρία Μητρογιαννοπούλου), οι οποίοι παίρνουν το μισθουλάκο τους (συν τα επιδόματα) για να κάθονται στη πόρτα και να μοιράζουν φυλλάδια για "Δημόσια και δωρεάν είσοδο στον Αστέρα". Όταν δεν έχουν έντυπα να μοιράσουν θα πάνε στο γραφείο (το γραφείο ενός συνδικαλιστή είναι paper free), θα το ξεσκονίσουν και θα πάνε στο καφενείο ή στον σύλλογο για να οργανώσουν καμιά κινητοποίηση, να οργανώσουν τον συνδικαλιστικό τους λόγο που τι διαβάσεις το ωροσκόπιο της "Βραδυνής" του 1965 τι διαβάσεις το σημερινό θα λέει τα ίδια πράγματα.
Οι υπόλοιποι, ε, λίγο πολύ είναι γνωστά τα πράγματα. Για παράδειγμα φέτος που η πρωτομαγιά ήταν Τρίτη, το δημόσια πήρε τετραήμερο. Στις 28 που είναι του Αγίου Πνεύματος όποιος βρει υπηρεσία την Παρασκευή με ποσοστό υπαλλήλων άνω του 50% να το πει στον υπουργό για να τους δώσει μία ημέρα τιμητική.

Όλοι αυτοί λοιπόν διαμαρτύρονται σήμερα για τα ομόλογα που "επένδυσαν" οι κυβερνήσεις (με τις ευλογίες φαντάζομαι) των εκάστοτε κ.κ. Κανελλόπουλου, Καλύβη και Παπασπύρου.
Με όλες αυτές τις απεργίες ψάχνω να πω την αλήθεια μου, μία ελεύθερη ημερομηνία για να βγω και εγώ στους δρόμους.
Να διαμαρτυρηθώ για να μου επιστραφούν τα χρήματα που πλήρωσα εγώ και οι παππούδες μου σε όλους αυτούς που δεν παράγουν (και φυσικά αρνούνται όποια εφαρμογή ενός δείκτη παραγωγικότητας), που την κοπανάνε από τη δουλειά τους, που φέρνουν "χαρτί γιατρού", που φεύγουν 2 ώρες πριν από τη λήξη της βάρδιας τους, που κάνουν το τριήμερο τετραήμερο και το Πάσχα καλοκαιρινές διακοπές.
Αλήθεια πόσα ομόλογα κάνουν όλα αυτά;

2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

και η μαλακια φιλε μου ειναι οτι τους ιδιους θα ξαναψηφισουμε...

PetrosS. είπε...

ναι ρε γμτ!