Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2007

Συναυλίες-Καλοκαίρι 2007 (OMD)

Η πρώτη συναυλία που με μεγάλη ανυπομονησία περίμενε το Ελληνικό κοινό ήταν οι Θρυλικοί Orchestral Maneuvers in The Dark (aka OMD). Εκπληκτικό ντουέτο (McCluskey, Humphreys) από το Liverpool ξεκίνησαν τη καριέρα τους στα τέλη του 1978 και το 1979 τράβηξαν την προσοχή του Tony Wilson της μυθικής πια Factory Records όπου και κυκλοφόρησαν το Electricity/Almost. Με την επιτυχία του Electricity (το οποίο είναι η μοναδική του κυκλοφορία από την Factory και δεν είναι καταγεγραμμένο στο Βρετανικό ΤΟΡ75) τράβηξαν τη προσοχή της Virgin υπογράφοντας στην δική της DinDisc το 1980 (έως τότε ήταν μία τετραμελής μπάντα με τη προσθήκη των Holmes και Cooper) και μετά στη "μαμά" εταιρεία το 1982.
Παρά το γεγονός ότι οι OMD έκαναν συνολικά 226 εβδομάδες στα Albums και 201 εβδομάδες στα Singles των Βρετανικών charts, δεν έκαναν ποτέ Νούμερο 1! Η διάρκειά τους όμως και η μουσική έμπνευση που μετέδωσαν στις επόμενες γενιές της Synth-Pop τους καθιέρωσαν σαν one the most influential bands ever.
To 2006 ανακοίνωσαν την επανασύνδεση τους με την αυθεντική σύνθεση και ξεκίνησαν περιοδείες σε όλη την Ευρώπη.
Τους περιμέναμε με ανυπομονησία. Παίξανε καταπληκτικά όπως λένε αν και δεν τους είδα παρ' ότι είχα φροντίσει να πάρω εισιτήρια μόλις αυτά είχαν κυκλοφορήσει. Εκείνη την ημέρα στις 21.45 (ταυτόχρονα σχεδόν με τους OMD στη σκηνή), γεννήθηκε η μικρούλα μας. Ευτυχία, ευτυχία, ευτυχία! Χαλάλι σου ρε McClyskey κι ας περίμενα 20 χρόνια να σε δω!

update: έχω στα χέρια μια αυθεντική κόπια (7") του Electricity (μία από τις 5000) που είχε κυκλοφορήσει από την Factory Records (FAC6). Μαζί με την αυθεντική κόπια που περιμένω του Enola Gay θα κάνουν μία πολύ ωραία κορνίζα για να θυμίζουν στη μικρή μου την ημέρα που γεννήθηκε.

1 σχόλιο:

burning-heretic είπε...

perimenoume na grapseis kai gia tous James PetrosS.! :)