Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2007

Weekender

Flowered Up. Ένα συγκρότημα που πέρασε "στις μύτες" και όποιος πρόλαβε να τους ακούσει πρόλαβε.
Το γκρουπ που από πολλούς ήταν η απάντηση του Λονδίνου στο Μάντσεστερ άφησε το στίγμα του στην παγκόσμια μουσική σκηνή με το Weekender, ένα single διάρκειας 13 λεπτών, και ένα μίνι φιλμ "σταθμό" στα μουσικά βίντεο της εποχής.Το κομμάτι περιγράφει τη ζωή ενός νέου στο Λονδίνο που ζει για το Σαββατοκύριακο. Στις αρχές της δεκαετίας του 90, οι Weekenders κατανάλωναν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και ποτού στη Βρετανία της E-Culture από την οποία εμπνεύστηκαν πολλά γκρουπ με πιο χαρακτηριστικά το Ebeneezer Good των Shamen, το My Drug Buddy των Lemonheads και το μαγικό Sorted For E’s & Wizz των Pulp.Οι Flowered Up κυκλοφόρησαν μόλις έναν δίσκο "A Life With Brian" το 1991 στην Heavenly και ο ίδιος δίσκος επανακυκλοφόρησε με τον τίτλο "The Best of Flowered Up" το 1997 από την London Records με μοναδική διαφορά από τον αυθεντικό την δωδεκάιντση εκτέλεση του "Weekender". O Liam Maher, χαρακτηριστική φωνή των Flowered Up αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με ναρκωτικά (τι περίεργο!) και επέστρεψε στις αρχές του 2000 υπογράφοντας στην Poptones Records στην τελευταία του προσπάθεια να βραεθεί και πάλι στο προσκήνιο.
Τελευταία νέα από τους Flowered Up είχαμε γύρω στο 2005 όταν και είχαν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στο Get Loaded In The Park Festival του Λονδίνου.

Οι Flowered Up επιστρέφουν το 2007 ανακοινώνοντας 5 συναυλίες στη Βρετανία. Λίγη έμπνευση από τα παλιά να τους έχει μείνει μόνο...ίδωμεν!
"Do you feel a clown Weekender!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: