Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2007

Συναυλίες-Καλοκαίρι 2007 (James)Λίγο αργά το σκέφτηκα αλλά δεν μπορούσα να μην κάνω μία μικρή αναφορά στους αναγεννημένους James.
Πολυαναμενόμενη συναυλία από το Ελληνικό κοινό. 30000 κόσμου μαζεύτηκαν στο ΟΑΚΑ για την 2η μέρα του FlyBeeond Festival με headliners τους James και από πίσω τους την φανταστική Tori Amos και τους βαρετούς (μέχρι αηδίας) Air.
Οι περισσότεροι βέβαια είχαν πάει εκεί για τους James οι οποίοι μετά από κάποια χρόνια (2001 έκαναν τις τελευταίες τους συναυλίες) τα ξαναβρήκαν και αποφάσισαν να "ξαναγεννηθούν" όπως είπε στο Ελληνικό κοινό ο Tim Booth..."this is not a reunion, this is a reborn".
Η συναυλία ξεκίνησε κάπως "μουδιασμένα" από τη νύστα που προσέφεραν οι ακατάλληλοι για συναυλία, πόσο μάλλον για καλοκαιρινή συναυλία, Air και ομολογώ πως πήρε αρκετή ώρα στο γκρουπ να σηκώσουν το κόσμο από το κρεβάτι. Η αλήθεια μου είναι ότι το set στην αρχή δεν προσφερόταν για πολύ γλέντι αλλά προφανώς δεν είχαν υπολογίσει ότι πριν θα παίζουν κάποιοι loungαδες Γάλλοι για να μας προσφέρουν free milk and cookies!
Η συνέχεια ήταν ανώτερη των προσδοκιών μας. Με όρεξη (τόσος κόσμος άλλωστε), κίνηση και έκπληκτικό set list, οι James έκαναν τον κόσμο να τους χειροκροτεί και να τους αποθεώνει μέχρι το τέλος. Ίσως τους έκανε και εντύπωση η παρουσία και ο παλμός του κοινού που ήταν πολλαπλάσιο της προηγούμενης συναυλίας τους στον Λυκαβηττό πράγμα ιδιαιτέρως παράξενο (όχι φυσικά γι'αυτή τη χώρα που πάμε σε συναυλίες "airplay") αν φανταστεί κανείς πως από την τελευταία συναυλία τους μέχρι τη φετινή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΔΙΣΚΟ!
Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς η πρόταση γάμου του φίλου Αλέξανδρου στην αγαπημένη του Σύλια (καλά που δεν σου παίρνουν τα ψιλά γιατί το δυκτυλίδι δεν τη γλίτωνε φίλε) και η εκφώνηση του γογονότοσ από τον Tim Booth on stage (!), "this is for Alexandros and Sylia. We have a new one for you"...και ξεκίνησε το Upside, Downside!
Να ξανάρθετε παιδιά!

2 σχόλια:

"theoritikos" είπε...

Eισαι αρχηγός! Εκπληκτική συναυλία, ύστερα από την ολική ξενέρα που είχαμε φάει για 2 ώρες προηγουμένως...
Say something, say something...!

burning-heretic είπε...

γεια σου ρε djsklave! :)