Δευτέρα, Νοεμβρίου 05, 2007

Pet Shop Boys - Disco 4

Έχω από προχτές στα χέρια μου το 4ο CD της σειράς DISCO από τους Pet Shop Boys.
Σε αντίθεση με τα προηγούμενα Disco, του Disco Four έχει remixes του συγκροτήματος σε κομμάτια άλλων καλλιτεχνών με εξαίρεση το εξαιρετικό Integral και το I'm with stupid.
Να πω την αλήθεια μου στην αρχή δεν μου έκανε εντύπωση αλλά με το πρώτο άκουσμα αναθεώρησα και κατατάσσω το δίσκο σε μία από τις πιο εμπνευσμένες κυκλοφορίες της χρονιάς. Ξεχωρίζω (λόγω ακουσμάτων τον τελευταίο καιρό) το Mix για τους Rammstein αλλά δεν μπορώ να μην ακούσω όλο το δίσκο με κορυφαίο mix του Integral και του I'm with stupid από τον τελευταίο δισκο όπως και τις δουλειές στους Yoko Ono, Atomizer (!!!), Killers, Bowie και φυσικά για τη Madonna όπου περνούν και δικά τους φωνητικά.

Οι PSB είναι κατά τη γνώμη μου από τους μεγαλύτερους παραγωγούς που έχει γνωρίσει η παγκόσμια synth pop/pop σκηνή. Τους τιμώ ιδιαιτέρως και όσοι έρχονται να με ακούσουν καμιά φορά στο μαγαζί (ιδιαιτέρως με τιμά ο gnostos agnostos που αφήνει τον koinos nous και το ΣΠΑΣΟΚ στο σπίτι παίρνει τη γατούλα του και με την ευκαιρία την ταΐζει και μια κρέπα) ξέρουν ότι συνήθως δεν λείπουν από τη βραδιά.
Όταν ήμασταν μικροί το να ακούς PSB ήταν λίγο ντροπή! Άκουγες στο σπίτι το West End Girls και το Love Comes Quickly και δεν πήγαινες το πρωί στο σχολείο να πεις "μαλάκα τι κομματάρα αυτό το WEG!". Μεγαλώνοντας, άρχισαν να γίνονται περισσότερο αποδεκτοί από τον περίγυρο σου. Κάπου στο 1ο με 2ο έτος χτυπούσες το πόδι στο πάτωμα και ψιθύριζες το Jealousy και το Rent που άκουγες σε κάποιο μπαρ και από πιο μικρός τραγουδούσες στο σπίτι. Τότε βέβαια οι ήχοι των PSB συνοδεύονταν με το περιβάλλον ενός μπαρ που κυριαρχούσαν ήχοι κάποιων "υποκειμένων" του στυλ Life is Life όπου δέχονταν υποτιμητικά σχόλια για το It's a Sin, που συνήθως παιζόταν, και η μισή Ελλάδα νόμιζε ότι ήταν το πρώτο τους κομμάτι.
Σήμερα η συνέχεια των gay (που δεν είναι ζευγάρι όπως πολλοί νομίζουν) Neil Francis Tennant και Christopher Sean Lowe απέδειξε ότι η πρώτη συνάντηση τους το 1981 κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Από το συγκροτήματα που ήταν τόσο μπροστά από την εποχή τους ώστε να μην τους καταλαβαίνουμε τότε, από τα συγκροτήματα που ο τελευταίος τους εξαιρετικός δίσκος τους Integral έδειξε πόσο αστείρευτοι είναι, πράγμα που λίγα group από όλα τα είδη της μουσικής είναι σε θέση να κάνουν.

Μετρούν 31 (!) δίσκους, 55(!) singles και αμέτρητα remixes. Κάτι μου λέει ότι η ιστορία θα έχει και συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: