Δευτέρα, Δεκεμβρίου 31, 2007

Το Νεοελληνικό Όνειρο (Ανασκόπηση 2007)

Το Νεοελληνικό μου όνειρο ξεκίνησε ορμώμενο από έναν παλιό γείτονα, τόσο κομπλεξικό που δεν μπορούσα να εξηγήσω τέτοια συμπεριφορά. Τελικά έμαθα πως αυτός ο καραφλός νέος με τους ωραίους τρόπους είναι μπάτσος. Μα φυσικά μόνο σε μπάτσο ή στρατιωτικό μπορείς να δικαιολογήσεις τέτοια συμπεριφορά. Την βρήκα πρόσφατα σε άλλον (νέο) γείτονα ο οποίος έμαθα ότι είναι...στρατιωτικός! Έτσι αυτή η συμπεριφορά σε περιφρονώ, σε γράφω (ή πιο κάτω...) και που τη συναντάς κυρίως σε ανθυπασπιστές δεν θα σταματήσει να με εμπνέει και στη νέα μου κατοικία!

Μέσα στο 2007 ο Νεοέλληνας πέρασε σε άλλα επίπεδα. Η ζωή του έχει γίνει "τα σπίτια τα νοικιάζουμε 800 το μήνα χωρίς τζάκι, 850 με τζάκι". Απαραίτητο (εδώ και κάποια χρόνια είναι η αλήθεια μου) το τζάκι. Και δεν μπορούμε φίλοι μου να ζήσουμε χωρίς τη ζεστασιά του, και απορώ πως ζούσαμε τόσα χρόνια! Βέβαια αν είχαμε κράτος θα είχαν απαγορευτεί όπως από κάποια στιγμή απαγορεύτηκαν και στο Λονδίνο γιατί είναι η ΝΟΥΜΕΡΟ 1 αιτία ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Καθαρή ρύπανση. Βέβαια οι οικολογικές ευαισθησίες των Ελλήνων οικολόγων φτάνουν μέχρι εκεί που τους επιτρέπει η επιδότηση ή το πολύ πολύ μέχρι το Βοτανικό. Δεν έχω ακούσει να λένε για τζάκια αλλά μάλλον επειδή αρκετοί από αυτούς είναι από "τζάκι" έχουν τζάκι και μάλλον δεν τους συμφέρει! Ελλαδιστάν!
Μέσα σε αυτό το αξιόλογο έτος παγιώθηκε επίσης και το τριήμερο! Τώρα πια η γυναίκα δεν ζητάει στον καλό της να τη πάει τριήμερο. Ο καλός της έχει φροντίσει από το Δεκέμβρη του προηγούμενου χρόνου να τσεκάρει τα τριήμερα και να έχει φροντίσει για την απαραίτητη άδεια από τη δουλειά ώστε να μην την ακούει. Βέβαια ενίοτε πέφτει έξω καθώς η καλή του θα ζητήσει μία έξτρα ημέρα για να γίνει τετραήμερα "για να το ευχαριστηθούμε αφού όλο με φίλους βγαίνουν και σπάνια είναι οι δυο τους". Εκεί η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, γιατί ως γνωστόν όσο πιο πολλά δώσεις στη γυναίκα σου, τόσο περισσότερα ζητάει. Της λες λοιπόν ότι έχει Champions League και αφού είναι να τα ακούσεις πας με τους κολλητούς και πίνεται και ένα μπουκαλάκι ο καθένας λέγοντας μαλακίες. Οι γυναίκες θα γκρινιάζουν την ίδια ώρα στο τηλέφωνο με κάποια φίλη και θα βλέπουν "Ψινάκεια 2008".
Το 2007 έφερε επίσης και πολλά, πολλά, πολλά SUV! Ο Νεοέλληνας βλέπετε το χρειάζεται αυτό το όχημα. Με παράδοση στις δύσκολες διαδρομές, παίρνει το Cayenne του και πάει στο βουνό. Εκεί θα μείνει σε σαλέ (φυσικά) και θα κοιτάξει ψηλά στην κορυφή να δει αν έχει χιόνι γιατί το δικό του SUV δεν πάει. Τα Ελληνικά SUV είναι ειδικά οχήματα πόλης. Κυκλοφορούν στο Κολωνάκι, στην Κηφισιά και στη Βούλα, πηγαίνουν super market, περνάνε πάνω από λακούβες, και έχουν όλα μπάρες από πάνω και ειδικά φώτα νυκτός, τις μεν για να βάζουν πάνω τις πεθερές και τα δε για να τις ψάχνουν τη νύχτα εάν γλιστρήσουν σε καμιά στροφή.
Και μην ακούσω κανέναν να λέει ότι τάχα μου είναι μεγάλο και χωράει την οικογένεια. Και τα station wagon μεγάλα ήταν αλλά πάτωσαν! Το SUV είναι η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ που όλοι ονειρεύονται!
Το 2007 έφερε και gadgets. Πολλά gadgets. Αφού πρώτα πέρασαν μερικά χρόνια που μίλαγες για gadgets για Τ3 και Stuff και σε κοίταζαν σαν μαλάκες, τώρα δεν υπάρχει περιοδικό που να το ανοίξεις και να μην έχει gadget. Βέβαια ο απόλυτος Νεοελληνικός συνδυασμός είναι SUV με ipod dock, TFT στα πίσω καθίσματα και... GPS! Αυτό που το πας, πάει ο άλλος κάθε μέρα Κηφισιά-Κέντρο, κάνει την ίδια διαδρομή, τις ίδιες ώρες (για ληστεία ένα πράγμα) αλλά την κάνει με GPS. Μεγάλη ευκολιά! Ξέρεις τι είναι να ακούς μουσική από το ipod, την ίδια ώρα που ακούς ειδήσεις στη ΝΕΤ, και παρακολουθείς μήπως και άλλαξε το όνομα του δρόμου και δεν το έχει περασμένο στον χάρτη;
Μέσα στο 2007 συνεχίστηκαν και οι γάμοι. Δεν θα σχολιάσω πολλά εδώ γιατί εξερεύνηση του πλανήτη από νεαρά ζευγάρια συνεχίστηκε (Μαλδίβες, Ταϊλάνδη, Μαλδίβες, Ταϊλάνδη και τούμπαλιν), και φυσικά όλοι μας "διασκέδασαν" σε γάμους γνωστών και φίλων όπου η συνταγή, αίθουσα 80s-τούρτα-χορός(μπαλάντα) του ζευγαριού-αλλαξοκωλιές πεθερών-jive bunny-Πουλόπουλος-Μαρινέλλα-rock n' roll-ζεμπεκιά γαμπρού-χασαποσέρβικο, συνεχίζει να μας κρατάει σε αγωνία περιμένοντας μήπως και γίνει κάτι που επιτέλους δεν ξέρουμε για να διασκεδάσουμε!
Να μην ξεχάσω ότι το 2007 χαρακτηρίζεται ιστορικό μιας και από τώρα έχει αρχίσει η διαμάχη για το αν στο νέο βιβλίο ιστορίας θα συμπεριλαμβάνονται και τα ιστορικά "διπλά" της ομάδας της Τρούμπας! Αλλά αυτό δεν είναι Νεοελληνικό, είναι gay και δεν το μετράω!
Καλή Χρονιά λοιπόν και με τη βοήθεια του Αλλάχ να είμαστε καλά να πηγαίνουμε Ντουμπάι, να ψωνίζουμε SUV και να αγοράζουμε κινητά!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Νεοελληνικό Όνειρο (1), (2), (3), (4), (5), (6), (7), (8)

3 σχόλια:

theoritikos είπε...

Ιστορικό άρθρο...! Κορυφή!
Καλή χρονιά φίλε!

γνωστός- άγνωστος είπε...

καλή χρονιά! ρε πούστη κρατάω την κοιλιά μου 5 λεπτά από τα γέλια!!

George είπε...

Αγαπητέ βρίσκεσαι σε μεγάλη φόρμα....