Πέμπτη, Δεκεμβρίου 20, 2007

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Ως γνωστόν τελευταία αποφεύγω τα πολιτικά κείμενα κυρίως γιατί... έχω διαφορετικές απόψεις από τις "αντιδραστικές του τίποτε" της Ελληνικής κοινωνίας και μου τη πέφτουν οι (πάντα "υπέρ-δημοκράτες") αριστεροί που δεν δέχονται καμία αντίρρηση.
Το ασφαλιστικό το πιάνω κυρίως γιατί οι δημοσιογράφοι (που τρώνε με χρυσά κουτάλια αλλά κόπτονται και για τους συνάδελφοι -sic) μου έχουν σπάσει τα νεύρα με τις απεργίες τους σαν να μην ξέρουν τίποτε τόσα χρόνια για το πρόβλημα. Και αφού ξέρετε φίλοι δημοσιογράφοι τόσα χρόνια τι γίνεται μήπως σας συμφέρει να κάνετε τη πάπια και να βγαίνετε τώρα να φωνάζετε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ;
Και από κοντά και η σαπίλα της Ελληνικής κοινωνίας- οι συνδικαλιστές που κάαααθονται 40 χρόνια, θέλουν να βγούν σε σύνταξη στα 30 χρόνια, για να κάααθονται στο σπίτι και επισήμως και να τρώωωωνε και από τη σύνταξη τους αλλά και από ΟΟΟΟΛΑ ΑΥΤΑ που αυτοί φάγανε από τα ταμεία και έτσι η κόρη μου θα πάρει σύνταξη 10 ευρώ στα 70! Και λένε ότι δεν συζητάνε (περίεργο ε;) αν δεν έρθει η κυβέρνηση με προϋποθέσεις του στυλ χρηματοδοτήσεις να τους παρουσιάσει τις θέσεις της, τις οποίες και πάλι φυσικά δεν θα δεχτούν. Κάτι τέτοιοι χειροκροτούσαν το Γιωργάκη που πήγε στον ΟΤΕ (το μέγα μπουρδέλο της Ελλάδας- που κατάντησες ρε Γαβριέλα) και τους έλεγε ότι πιστεύει στον δημόσιο χαρακτήρα του ΟΤΕ (χαχα!). Και σε 15 χρόνια θα βρίζουν ότι ο Οργανισμός βουλιάζει αλλά (προς Θεού) δεν φταίει το δημόσιο... Γιατί στον ΟΤΕ σήμερα ψάχνεις όλη μέρα τους τεχνικούς να σου φτιάξουν τη βλάβη, ζητάς DSL και (άκουσον άκουσον) σου λένε ότι θα κάνει 1 μήνα γιατί η γραμμή σου είναι σε οπτική ίνα και πρέπει να γυρίσει. Τώρα πως από τη τεχνολογία της οπτικής ίνας (που την έχεις ρε γαμώτο) πρέπει να γυρίσεις πίσω στο χαλκό δεν ξέρω...μόνο στην Ελλάδα γίνεται! Γιατί τι βάζεις αν δεν μπορείς να την υποστηρίξεις; Μου φαίνεται ότι πρέπει να γυρίσουμε πίσω στις αναλογικές γραμμές... τουκουτουκουτου...τουκου...τουκ (το 1)!
Και από κοντά, γιατί ξέφυγα, και όλα τα υγιή ταμεία που φυσικά δεν έχουν καμία όρεξη (επειδή ξέρουν περί τίνος πρόκειται αλλά δεν το λένε λόγω συναδελφικής μαλακίας) να έρθει ο συνδικάλας της ΔΕΗ και του κάθε σωματείου να τους τα πάρει και να χρωστάει μετά από 20 χρόνια. Και έτσι η κυβέρνηση και όποια κυβέρνηση βρίσκεται απέναντι στο εξής δίλημμα.
Προσπαθώ να συνεννοηθώ μαζί τους ή τους γράφω στα παπάρια μου και προχωράω;
Σε τέτοια ζητήματα θα υπάρχουν οι αδικημένοι. Αλλά τι να κάνουμε; Μήπως και αυτοί δεν είναι μέρος μιας σάπιας κοινωνίας που έτυχε ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΜΕΑ να είναι εντάξει (κυρίως γιατί αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ τη πάρτη τους; Μήπως κάποιοι δημοσιογράφοι για παράδειγμα δεν εξυπηρετούνται λόγω ονόματος κατά προτεραιότητα στις δημόσιες υπηρεσίες; ή όπου δεν εξυπηρετούνται δεν χρησιμοποιούν την ιδιότητα τους για να χεστεί ο ευθυνόφοβος υπάλληλος και τα τους εξυπηρετήσει μήπως αποφύγει την είδηση..."χάος στο ΙΚΑ Καλλιθέας. 50' λεπτά η ουρά και μόνο οι μισοί υπάλληλοι παρόντες"; Χρηματισμός δεν είναι αυτό; ή επειδή δεν δίνουν το 100άρικο για να μην περιμένουν 5 μέρες τον υπάλληλο να κάνει έλεγχο στα νέα γραφεία της επιχείρησης δεν "πιάνεται";
Γι' αυτό λοιπόν γραψ' τους στα παπάρια σου Κωστάκη (ή τουλάχιστον έτσι όπως τα έκανες κάνε να φυτρώσει για κανένα εξάμηνο κάτι στην Παλλη-με-Πετραδάκια-θαμεπαρουνε) και πες...
Μάγκες ελάτε εδώ οι υγιείς έχετε 15 χρόνια για να διαχειριστείτε τα χρήματα σας (ή να τα φάτε όπως οι άλλοι). Μετά τα ταμεία θα γίνουν 2. Ένα για το σκληρό δημόσιο, τους τεμπέληδες δηλαδή, κάτι υπηρεσίες οικονομικού, προμηθειών, οδηγοί (ξέρετε τώρα ποιοι τα ξύνουν όλοι μέρα στο δημόσιο), και ένα για το μαλακό δημόσιο (αυτοί που πραγματικά χρειάζονται για να λειτουργήσει το κράτος αν δεν έβαζε ο Αντρέας κάθε έναν που είχε μουστάκι ή μουστάκι στο μουνάκι) μαζί με τον ιδιωτικό τομέα.
Το σκληρό δημόσιο ΔΕΝ θα παίρνει σύνταξη πιο νωρίς αλλά και δεν θα κάθεται πιο πολύ (μην μας ταλαιπωρείτε άλλο παιδιά- σπίτι γρήγορα), και το μαλακό δημόσιο θα μπορεί ανάλογα με τις υπερωρίες (αν θα φεύγει στην ώρα του δηλαδή και όχι 1 ώρα πιο νωρίς όπως τώρα) να φύγει έως 5 χρόνια πιο νωρίς αλλά και να κάτσει να δουλέψει μέχρι τα 75 αν η γυναίκα του του σπάει πολύ τ' αρχίδια ή δεν παίζει PES2008 και δεν γουστάρει να αράξει σπίτι.
Οι μητέρες να έχουν ειδική μεταχείριση (αλλά μεταξύ μας ας πρόσεχαν όταν σήκωναν τη σημαία της απόλυτης ισότητας στην δεκαετία του 80), οι αγρότες κίνητρα, και επιπλέον κίνητρα να προβλεφθούν για εργασία ΕΚΤΟΣ Αττικής (αυξημένη σύνταξη, μειωμένα όρια ηλικίας) μήπως και σταματήσουν να συρρέουν όλοι στο μεγαλομπουρδέλο γιατί σας πληροφορώ κύριοι πως η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ απέτυχε και το ρίξαμε στην... ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ!
Αυτά και μάλλον δεν θα ξανά ασχοληθώ γιατί θα με κράξουν μιας και δεν ταυτίζομαι με το δημοκρατικό τρίπτυχο των συνδικαλιστών-σοσιαλιστών-αριστερών... ανυπακοή, μόνιμη άρνηση, αντίδραση!

ps. Έμαθα προχτές από τον κουμπάρο μου πως του έλεγε ο πατέρας του (κορυφαίος καθηγητής της Νομικής) ότι στη δεκαετία του '60 -ή around that time- όταν είχε γενική απεργία οι δημοσιογράφοι έβγαζαν ένα φύλλο κοινό με όλες τις ειδήσεις για την ενημέρωση του κόσμου... τότε όμως ήταν δημοσιογράφοι, τώρα είναι τσουτσέκια των τηλεπαραθύρων και μας γράφουν στα παπάρια τους!

4 σχόλια:

George είπε...

Μια χαρά τα λές.... και να συνεχισεις να ασχολεισαι γιατι αυτό θέλουν φίλε μου: να ακούγεται μόνο η δικη τους φωνη.

ΚΩΣΤΑΚΗ ΓΕΡΑ, ΓΡΑΨΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!!

PetrosS. είπε...

Δεν είναι θέμα Κωστάκη φίλε. Είναι θέμα βλακείας και υποκρισίας γιατί αυτός που ήταν κάποτε "υπερασπιστής" των δικαιωμάτων των εργαζομένων (Κανελλόπουλος) φιλοδοξεί σήμερα να γίνει κάποτε υπουργός, το αξίωμα που ο ίδιος πολεμούσε κάποτε. Και τέτοιοι σαν αυτόν (γιατί για τέτοιους πρόκειτε) είναι αυτοί που είναι σήμερα πολέμιοι των εργοδοτών και "υπερασπιστές" του εργαζόμενου.
Παπάρια μάντολες λέει ο PetrosS. Συνδικαλισμός στην Ελλάδα= Βόλεμα για κάθε τεμπέλη, αχαΐρευτο κοπρίτη!

Και για να μην ξεχνιόμαστε george:
Ελλάς, Ευρώπη (μόνο) Παναθηναϊκός! :-Ρ

George είπε...

Ευρωπαιε μολις ειδες ομαδα με ερυθρολευκα , έχασες παλι...Αλλά πολυ στο ψαχνο βαραγανε αυτοι , τι κλωτσιδι ητανε αυτο απόψε??

PetrosS. είπε...

ναι ρε φίλε, πολύ ξύλο... ούτε σε πορεία να ήμασταν!